НОВИНИ

В Україні почали переробляти молоко на біопаливо

29.03.2023 17:19
molochnaya-ferma

Компанія “Центр управління відходами” разом з із компанією “Данон Україна” розпочали проєкт з утилізації молочної продукції. На переробку на біогаз потрапляє 90% протермінованої продукції. Про це повідомляє Дзеркало тижня, пише agronews.ua.

Решту 10% відходів, які не можна переробити, передають на безпечне спалювання з виробленням теплової та електричної енергії.

“Ми допомагаємо утилізовувати протерміновану молочну продукцію, а також її залишки, які неминуче утворюються у процесі виробництва. А з 2022 року компанія також почала передавати нам на утилізацію протерміноване дитяче харчування”, – розповіли в “Центрі управління відходами”.

У компанії розповіли, як відбувається процес утилізації.

Спершу відділяються молочні залишки від паковання, збираються в спеціальні ємності й доправляються на біогазову станцію, де молочні продукти перетворюються на біогаз шляхом анаеробного розпаду.

Паковання сортується за типом матеріалу: папір, фольга, пластик, тетрапак. Далі здійснюється більш глибоке сортування за видами пластику та паперу.

Паковання, придатне для подальшої переробки, очищується від решток молочної продукції у спеціально облаштованих мийних машинах. Цей процес проходить без застосування хімічних речовин, оскільки всі стоки, отримані в процесі мийки, також доправляються на біогазову станцію.

Очищені таким чином матеріали стають вторинною сировиною, з якої переробні підприємства України виготовляють нові товари.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: