НОВИНИ

В Україні планують запустити ринок ГМО-продукції 

06.04.2023 13:29
Fotolia_93383272_Subscription_Monthly_M_2507470089339509-9766

Законопроєкт №5839 запускає в Україні обіг ГМО-продуктів за умови обов’язкової реєстрації ГМО-джерел. Про це повідомляє AgroPolit.com , пише agronews.ua.

Про це розповіла т. в. о.  голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко, коментуючи згаданий законопроект.

Законопроєктом 5839 допускається обіг ГМО-продуктів, у разі обов’язкової реєстрації ГМО-джерел», – сказала Ольга Шевченко.

За її словами, прийняття документу допоможе виконати частину зобов’язань, які Україна брала на себе, підписуючи Угоду про асоціацію з ЄС.

Документ описує механізми реєстрації ГМО-джерел, а також встановлює вимоги до маркування продукції з ГМО. Подальша співпраця з країнами-партнерами в цьому питанні, залежить від їх законодавства.

Ольга Шевченко додала, що законопроєкт 5839 визначає організаційні та правові засади для регулювання сфери ГМО в Україні. За її словами, питання використання ГМО буде залежати від попиту на відповідну продукцію.

Ольга Шевченко розповіла, що підзаконні акти відповідного закону визначать, реєстрація яких-саме ГМО-джерел має відбутися. Завдяки такому підходу, в Україні зможуть моніторити, яка ГМО-продукція застосовується.



Перегляди: 41
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: