ВАЖЛИВО

В Україні перерахували ціни на хліб

26.01.2022 11:07
d8c527d-hlib

Кабінет Міністрів України пообіцяв не поспішати з регулюванням вартості хліба та не вносити його до списку соціально значущих продуктів для українців. Про це стало відомо після оприлюднення результатів минулотижневого засідання уряду. Повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

Зазначимо, що в списку товарів з істотною соціальною значущістю націнка на продукти не повинна перевищувати 10%.

«З ініціативи Мінагрополітики прошу відкласти цей пункт порядку денного на майбутні засідання», — сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що попри те, що в Україні минулоріч зафіксовано рекордний урожай зернових, якісної пшениці для виробництва хліба та хлібобулочної продукції катастрофічно не вистачає. Не дарма експерти прогнозують подорожчання й інших продуктів, до складу яких входить пшениця. Отже, причина, схоже, не лише в цінах на газ, а й у нестачі сировини? Тієї самої пшениці! Цікаво, як уряд та Мінагрополітики вирішуватимуть «цей пункт порядку денного на майбутніх засіданнях»? За аналогією з вугіллям: купуватимуть борошно?

Між тим Кабмін збільшив перелік агрокомпаній на отримання «пільгового» газу в лютому.

«До торгів з продажу газу власного видобутку допущено 256 підприємств, що здійснюють виробництво соціально значущих продовольчих товарів», — ідеться в повідомленні.

За даними відомства, загальна потреба газу на наступний місяць для всіх підприємств становить 15 654 257 куб. м. Перші торги відбулися 17 та 18 січня цього року. За результатам двох днів з біржових торгів було реалізовано лише 1855,979 тис. куб. м природного газу.

Читайте також: Чому глибоке рихлення краще за оранку для українських аграріїв.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: