НОВИНИ

В Україні оштрафували відомого виробника морозива

03.01.2023 09:12
F246F00A-5D6F-4091-A879-89A00D312F17


В Україні оштрафували виробника морозива марок «Хрещатик», «Каштан» та ін. на 1,37 млн грн. Перевірка встановила, що ТОВ «Фабрика морозива Холодопром» вказувало на упаковках пломбіру неправдиву інформацію про склад. Про це повідомили в Антимонопольний комітет України (АМКУ), пише agronews.ua.

Так, у складі морозива було зазначено питне коров’яче молоко, а насправді при виробництві використовувалося сухе.

Комітет у ході проведення дослідження встановив, що у вересні та листопаді 2020 року «Хладпром» взагалі не закуповував коров’яче молоко і, відповідно, не використало його при виготовленні морозива «пломбір». Натомість виробник замінив у складі свого продукту питне коров’яче молоко іншим інгредієнтом – сухе знежирене молоко, зазначили АМКУ.

«Питне коров’яче молоко та сухе молоко не є тотожними складовими, адже ці сировини виробляються за різними технічними умовами. Відповідно, поширена виробником інформація про склад його продукту є хибною», – пояснили антимонопольники.

ТОВ «Фабрика морозива Холодопром» виробляє понад 27 видів морозива. У тому числі це продукція під брендами «Хрещатик», «Каштан», «Хладік», «Артек», «Волошкове поле».



Перегляди: 18
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: