АНАЛІТИКА

В Україні оновили ціни на соняшникову олію, гречку та курячі яйця

06.12.2022 09:07
images

Для всіх наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на основні продукти харчування на полицях українських магазинів, є кілька важливих новин. Справа в тому, що великі мережі супермаркетів поділилися новими цінниками, які поставили на курячі яйця, гречку та олію. Про це повідомляє портал “Хвиля“, пише agronews.ua.

Ціни на соняшникову олію

За місяць ціни на соняшникову олію трохи підвищилися. Вартість торгової марки Олейна підскочила на 11 копійок, становивши 62,55 грн за 850 мл. Соняшникова олія “Щедрий Дар” подорожчала з 65,23 грн. до 65,47 грн. за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Ціни на курячі яйця

Тим часом цінник на курячі яйця торгової марки Квочка в середньому підвищився з 57,23 грн до 71,60 грн. Середня вартість Ясенсвіту підскочила з 60,71 грн до 74,00 грн за 10 штук.

Ціни на яйця, скріншот: Minfin
Ціни на яйця, скріншот: Minfin

Ціни на гречку

А ось гречка станом на 30 листопада подешевшала з 80,78 грн/кг до 76,37 грн/кг. Її вартість коливається від 67,30 грн/кг (Ашан) та сягає 89,90 грн/кг.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Варто також нагадати нашим читачам, що в Україні сильно скоротилося виробництво хліба через постійні відключення електроенергії, які спровокували ракетні атаки Росії. Близько 20% підприємств хлібопекарської галузі на сьогоднішній день зруйновано або не відновили роботу з початку повномасштабної війни.

Водночас у країні зменшилася кількість населення, через виїзд багатьох за кордон, а водночас упало й споживання хліба.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: