АНАЛІТИКА

В Україні очікується різке падіння цін на цибулю

08.04.2023 08:07
onion-1

Ринок цибулі в Україні цього року стабілізується. Водночас на міжнародному ринку цибулі також відбуваються позитивні зміни: зростання посівних площ під овочем у Нідерландах, а також відбулося перепідписання контрактів з країнами Південної Африки та Європи. Про це AgroPortal.ua розповіла президент Асоціації виробників часнику України та представник нідерландської компанії з вирощування часнику та цибулі Gourmet Юліанна Мусса, пише agronews.ua.

В Україні, а саме в західних областях, де зазвичай не вирощують цибулю, сьогодні переходять на її вирощування. Ринок добрив стабілізувався, і вже не виникає підвищення цін. Також не було дефіциту з посадковим матеріалом, фермери мали змогу отримати посівний матеріал як українського виробництва, так і іноземного.

За словами експерта, найпопулярнішими сортами цибулі для вирощування в Україні є Радар Ф1, Шекспір, Штутгарт, Сеншуй, Еллан. Також Асоціація виробників часнику реалізовує для виробників насіннєвий матеріал цибулі-шалот нідерландської селекції.

«Щодо ціни на цибулю, то вона зменшиться, коли почнуть збирати новий врожай, а це вже через місяць. Тож уже цієї весни можна очікувати, що ціни на цибулю впадуть, і ринок стабілізується. Звісно, що цибуля не може коштувати, як минулого року, але і не досягне такої пікової  позначки, як цьогоріч», — прогнозує Юліанна Мусса.



Перегляди: 26
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: