ВАЖЛИВО

В Україні очікується надзвичайно високий урожай яблук

30.08.2021 08:04
yabluka-z-kraplyamy

В Україні очікується надз вичайно високий урожай яблук та ціни на рівні 2019 року, коли ці плоди в магазинах коштували 7 грн/кг. Про це повідомляє Rp.pl, пише agronews.ua.

«Президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник очікує, що яблук буде надлишковим не лише в Україні, а й у багатьох європейських країнах», – зазначає видання. 

Це означає, що ціни на яблука в торгівлі впадуть до рівня 2019 року, коли ці фрукти коштували близько 7 грн/кг. Ця ціна суттєво відрізняється від цін з 2020 року, коли садівники продавали яблука найвищої якості за ціною 35 грн/кг.

Яблука з України мають любителів у всьому світі. Виробники успішно доставляють їх до Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів, країн ЄС та Сінгапуру.

«Українцям набагато легше відправляти врожай в європейські країни, оскільки в цьому напрямку створена зручна логістика автомобільного транспорту, – пояснює видання.  – Складніше доставляти фрукти в азіатські та арабські країни, тому що морські перевезення створюють багато проблем. Це триває довго і вимагає спеціалізованого зберігання фруктів, що збільшує вартість усієї операції».


Перегляди: 15
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: