ВАЖЛИВО

В Україні очікується сильна спека

09.07.2021 08:01
cat-4265304_960_720

Погода в Україні стає небезпечною через сильну спеку, яка очікується сьогодні, 9 липня. Опади не передбачаються, а температура досягне вкрай високих значень. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру, пише agronews.ua.

Найспекотніше сьогодні буде на сході і південному сході країни, на Закарпатті, в Києві – до +33 градусів. На інших територіях від +29 до +32 градусів. Опади в цей день не передбачаються. Вітер помірний – від 5 до 10 метрів в секунду.

10 липня в Україні, за прогнозами синоптиків, невелика хмарність, без опадів, на крайньому заході країни місцями короткочасний дощ, гроза.

11-12 липня утримається спекотна погода з температурою вночі 15-21°, вдень 28-34°. 11 липня вночі без опадів, вдень місцями невеликі, протягом 12 липня місцями помірні короткочасні дощі; окремі грози.

Як пережити екстремальну спеку:

✅Не слід проводити багато часу на відкритому сонці в денні години, коли воно особливо активно (з 12 до 17 годин), якщо довелося вийти вдень – намагайтеся перебувати в тіні;

✅При виході на вулицю не забувайте надіти головний убір – панаму, а краще крислатий капелюх;

✅Літній одяг має бути легким і тільки з натуральних тканин (бавовна, льон);

✅Пийте достатню кількість рідини (не менше 2-х літрів на день), додайте у воду 1-2 щіпки солі – це сприятиме затримці її  в організмі;

✅Відмовтеся від алкоголю і газованих напоїв;

✅Намагайтеся уникати фізичних навантажень (у спеку) і задушливих приміщень (у будь-який час).

Нагадаємо, що у липні очікуються магнітні бурі різного ступеня тяжкості.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: