НОВИНИ

В Україні очікується дефіцит пального

05.12.2022 14:07
05e7407c-6221-4729-83dd-ceb7afbf577b

Унаслідок впровадження нафтового ембарго проти рф з 5 грудня на європейському ринку виникне зменшення обсягів пального. Оскільки українські трейдери не підписували довгострокових контрактів, то варто очікувати дефіциту палива в Україні і, як наслідок, збільшення його вартості. Про це в коментарі УНН розповів експерт із енергетичних питань Геннадій Рябцев, пише  agronews.ua.

«Нестача може бути зумовлена внаслідок запровадження нафтового ембарго з 5 грудня. Це призведе до зменшення обсягів пального, яке продаватиметься на вільному європейському ринку. А оскільки наші оператори не підписували середньо- і довгострокових контрактів, то в них можуть виникнути проблеми із купівлею пального. Якби в українських трейдерів були контракти безпосередньо з виробниками нафтопродуктів, то тоді ніяких проблем не виникло б. Усі виробники за будь-яких обставин забезпечують пальним саме контракти і виконують їх в 99% випадків. А от чи буде надлишок у виробників нафтопродуктів після виконання всіх контрактів, який наші і купували на електронних торгах – це питання», – зазначив Рябцев.

Щодо того, чи вплине зростання споживання пального генераторами на його наявність на ринку, то експерт зазначає, що зараз це споживання компенсується зменшенням попиту з боку аграріїв, які вже закінчують польові роботи.

Якщо блекаут і впливає на ринок пального в Україні, то в зв’язку з обмеженою пропускною здатністю західного кордону.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: