НОВИНИ

В Україні на ринках з’явилися перші місцеві тепличні томати

09.04.2021 08:14
picture2_ceny-na-pomidory-_355863_p0

На поточному тижні на український ринок надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів. Про це повідомляють аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти»,пише agronews.ua.

На сьогоднішній день пропозиція місцевого томата на ринку досить обмежена, оскільки тільки поодинокі комбінати приступили до збору даної продукції. За прогнозами учасників ринку, перші великі партії комбінати зможуть відвантажувати не раніше, ніж в середині поточного місяця.

Перші партії тепличного томату місцеві комбінати на даний момент пропонують до продажу за ціною 50-65 грн/кг ($ 1,79-2,33 / кг). При цьому, варто зазначити, що в поточному сезоні українські тепличні комбінати почали продаж на тиждень пізніше, ніж роком раніше.

На сьогоднішній день пропозиція на ринку томатів в Україні як і раніше становить імпортна продукція, основним постачальником яких виступає Туреччина. Турецькі томати пропонуються до продажу значно дешевше, ніж продукція з місцевих теплиць. Ціни на імпортні томати озвучуються в діапазоні 23-35 грн / кг ($ 0,82-1,25 / кг), що в середньому в 1,5 рази дешевше, ніж на перші партії місцевих томатів. Таку цінову різницю учасники ринку пояснюють низькими якісними показниками турецького томату.

Нагадаємо, що в аналогічний період минулого року ціни на місцеві томати на українському ринку були в середньому на 15% нижче, ніж на сьогоднішній день.

Нагадаємо, як виростити здоровий врожай томатів.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: