АГРОВІДЕО

В рамках проекту Digital Field презентували сівалку FENDT Momentum

08.05.2021 14:12
PIC_0262

Діджиталізація! Краще залишити теорію і відразу перейти до практичного аспекту разом з Digital Field. Це дослідницький проєкт, спрямований на пошук шляхів оптимізації собівартості виробництва та збільшення врожайності за допомогою технологій точного землеробства. Полігон розташований у с. Велика Олександрівка Бориспільського району Київської області. області, пише agronews.ua.

Полігон аграрних інновацій Digital Field – це не лише демо-поле, а ціла інфраструктура для дослідження та демонстрації інноваційних технологій.

6 травня на базі компанії AgriLab в рамках проекту Digital Field офіційно розпочався CROP TOUR 2021 – презентація сівалки Fendt MOMENTUM від бренду Fendt корпорації AGCO.

До технічних характеристик машини входить робоча ширина міжрядь 70 см, об’єм бункера для насіння – 4581 л, опційного бункера для рідких добрив – 3785 л. Мінімальна потужність трактора для агрегатування становить 300 к.с.+

Особливості сівалки передбачають оснащення вакуумним дозатором vSet™ для висіву різних типів насіння на високій робочій швидкості. Дозування здійснюється з точністю до 99,5%. Завдяки висівній трубці SpeedTube™, машина може висівати кукурудзу та сою зі швидкістю 16 км/год та вище. Також є опція висіву дрібного насіння.

Насамперед, особливість машини полягає у високій робочій швидкості та оснащенні системами контролю висіву Precision Planting. Сівалка оснащена унікальною системою розвантаження і довантаження секцій. Навіть на високій швидкості машина підлаштовується під умови рельєфу, стан ґрунту та його щільність.

Не менш важливою особливістю машини є автоматична система притискного зусилля DeltaForce™, яка регулює тиск на висівну секцію залежно від ґрунтових умов і швидкості руху, завдяки чому насіння розміщується на ідеальній глибині.

Простотою та швидкістю відзначилася Fendt MOMENTUM не лише у експлуатації, але й у сервісному обслуговуванні, а також відмінною роботою на розворотах.

На полях Digital Field , заклали дослід з посівом соняшнику. Технічні параметри досліду:

????глибина посіву: 3,8см ; 5,1см; 5,7см; 6,4 см; 7,6 см; 8,3 см. 

????швидкість ходу сівалки: 12 км/год; 15 км/год; 18 км/год.

????притискне зусилля: автоматичне, надмірне, недостатнє.

Засіяли новинку на ринку насіння соняшнику, гібрид КВС БІЛОБА КЛП, селекції KWS. Особливості гібриду:

????середньоранній гібрид для вирощування за системою боротьби з бур’янами Clearfield® Plus;

????придатний до вирощування в усіх ґрунтово-кліматичних зонах;

????стійкий до вовчка раси А-Е.

Разом з висівом насіння соняшнику було проведено припосівне внесення КАС- 32% від Binfield.

Читайте також: найбільше демо-поле з гібридами кукурудзи висіяли на Digital Field. На демонстраційному посіві представлено близько 40 гібридів зернової та силосної кукурудзи від різних виробників. Мета цього демополігону – продемонструвати найкращі гібриди для «легких» піщаних ґрунтів та визначити найбільш прибуткову технологію їх вирощування. 


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: