НОВИНИ

В Україні можуть знизити ПДВ на окремі продукти

19.02.2022 10:13
censornet_news_528

«Україна може запровадити знижену ставку податку на додану вартість на окремі категорії продуктів харчування», — повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі телеканалу «Рада». Про це повідомляє Економічну правду, пише  agronews.ua.

«Думаю, що в якомусь вигляді такий законопроєкт таки буде затверджений. Шукатимемо компенсатори для потенційних втрат бюджету, шукатимемо збалансоване рішення. Але щось треба робити, бо з 1 липня весь ЄС, не лише Польща, запроваджує пільгову ставку ПДВ для харчових продуктів», — сказав Давид Арахамія.

При цьому він уточнив, що ініціатива може бути цікавою у контексті з іншим законопроєктом — про внутрішню торгівлю. Депутат уточнив, що ініціатива зниження ПДВ обговорюється Офісом президента, профільними асоціаціями, міністерством фінансів, податковою службою, профільним комітетом.

Водночас у ході «круглого столу» в Торгово-промисловій палаті цього ж дня голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що, за оцінками Міністерства фінансів, зниження ставки ПДВ призведе до втрат держбюджету на 60 млрд грн.

«Зниження ставки ПДВ не вплине на ціну товару, тому що у нас велика частка тіньової економіки», — додав він.

У свою чергу Давид Арахамія зазначив, що з огляду на потенційні витрати бюджету від такої ініціативи парламент може запровадити знижену ставку ПДВ не для всіх продуктів харчування, а для обмеженої кількості. «Потрібно збалансовано підходити до розробки такого законопроєкту, запроваджувати знижену ставку не на всі товари, а на обмежений кошик споживання. Можливо хліб, гречка, олія», — сказав він.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: