НОВИНИ

В Україні можливий масовий розвиток хвороб озимих культур

27.02.2021 07:07
IMG_6086-23835

В Україні в ході чергового фітосанітарного огляду озимих культур значних спалахів розвитку хвороб ще не виявлено, але через потепління можливий масовий розвиток хвороб. Про це повідомляє Держпродспоживслужба, пише agronews.ua.

В Закарпатській області агрокліматичні умови звітного періоду, переважно на добре розвинених  посівах  озимих пшениці  та ячменю  стимулювали слабкий розвиток септоріозу і гельмінтоспоріозу, де збудники цих хвороб збереглися на 2% рослин.

«За потепління через високий рівень ураженості рослин озимини можливий масовий розвиток хвороб. Тому, ефективним заходом оздоровлення та покращення стану посівів буде ранньовесняне боронування з прикореневим підживленням мінеральними добривами», — йдеться у матеріалі.

Фітоекспертизою насіння ярих зернових та зернобобових культур у Вінницькій, Львівській, Полтавській, Тернопільській, Чернівецькій областях встановлено зараженість його збудниками  альтернаріозу,  гельмінтоспоріозу,  фузаріозу, аскохітозу, бактеріозу, плісняви в межах 1-2%, що свідчить про обов’язкове оздоровлення насіння шляхом протруювання його за 2-3 тижні до сівби препаратами відповідного спектра фунгітоксичної дії та рівня захисної спроможності стосовно комплексу хвороб.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: