НОВИНИ

Мінагрополітика займеться вирішенням проблем водного дефіциту

11.03.2021 17:19
shutterstock_269473061-24523

Цього року в країні розпочинається масштабний проект зрошення та меліорації на Півдні України. І це є серед пріоритетів Мінагрополітики на 2021 рік наряду з земельною реформою, яка фіналізується прийняттям базових законів та первинним запуском обігу земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомив Міністр аграрної політики Роман Лещенко у своїму телеграм-каналі, пише agronews.ua.

Лещенко взяв участь у презентації фундаментального дослідження «Водний дефіцит в Україні», підготовленого фахівцями Ukrainian Institute for the Future.

“Беззаперечно, на сьогодні це питання є гострим для країни. І мова не тільки про сільське господарство, для якого вода є визначальним фактором. Мова про всі водні ресурси України як основу життєдіяльності нації”, – зазначає Міністр.

За словами Лещенка, важливо сьогодні почути думку вчених, вивчити ключову проблематику, і Мінагрополітики має бути в основі цього процесу. Серед викликів, які потребують сьогодні комплексного вирішення:

• глобальні кліматичні зміни вже вплинули на падіння сільського господарства. Критичною ситуація є на Півдні України, в Одеській області – район Бессарабії, де третій рік з-за посухи аграрії втрачають врожаї та йде процес банкрутства с/г підприємств;

• відсутність інвестицій в інфраструктуру та занепад водних господарств країни;

• облік водокористування.

Застаріле і неенергоефективне обладнання насосних станцій призводить до великих втрат електроенергії, що створює умови для тінізації ринку і можливості для недобросовісних суб’єктів господарювання та водопостачальників.

“Ми готові до масштабної роботи у вирішенні цих викликів!”, – впевнений Лещенко.

Нагадаємо, що в Україні розпочинається «перезавантаження» водної політики.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: