НОВИНИ

В Україні масово закриваються газові заправки

05.01.2022 07:31
2069055

Через стрімке здорожчання автогазу і, як наслідок, обвал попиту на нього в Україні закрилися майже пів сотні приватних автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС) і 34 газові заправки «Укравтогазу» — «дочки» «Нафтогазу України». Про це повідомляє thepage.ua, пише agronews.ua.

У «Нафтогазі» необхідність їхнього закриття пояснили «зменшенням обсягів реалізації CNG (стиснений природний газ – ), зростанням вартості природного газу та електроенергії, а також несприятливою кон’юнктурою ринку».

У коментарі галузевому виданню enkorr очільник «Укравтогазу» Олександр Ватажишин повідомив, що через стрімке зростання цін продажі в компанії впали на 90%. З огляду на це було вирішено закрити ті станції, де автогаз не купували. За його словами, нині ще функціонують 45 газових заправок компанії, однак якщо ситуація не зміниться, більшість із них на початку нового року також доведеться закрити.

«Якщо не станеться дива, із січня місяця наступного року ми плануємо тимчасово зупинити роботу ще 34 станцій – принаймні доти, доки ціна не стане привабливою для транспортників. А щоб це сталося, вона має бути в нас на стелі бодай на 50% нижчою за ціну на бензин», — сказав Ватажишин.

Він наголосив, що повторний запуск газових заправок буде можливим винятково в тому разі, якщо до розв’язання ситуації долучиться держава.

«Укравтогаз» увійшов до складу «Нафтогазу» у 2018 році. Компанія має 90 автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС) по всій території України загальною потужністю 687,5 млн м³ (9 із них залишилися на території ОРДЛО). «Укравтогаз» охоплює 25% ринку продажу CNG у країні.

Читайте також: В Україні з’явиться нова аграрна виставка AGRO KHARKIV.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: