НОВИНИ

В Україні малопродуктивні землі можуть принести непоганий прибуток

03.05.2021 08:19
5s3m-cz7llu

В Україні плантації енергетичних рослин станом на 2019 рік складали лише 6400 га. Проте в Україні налічується близько 4 млн га малопродуктивних та деградованих земель. Вони не є придатними для сільськогосподарських культур і часто залишаються незадіяними. Про це повідомляє Урядовий портал, пише agronews.ua.

«Вирощування енергетичних рослин – перспективний напрямок для України. Це шлях до швидшої декарбонізації, скорочення викидів парникових газів та енергетичної незалежності держави», – розповів заступник Міністра енергетики України з питань євроінтеграції Ярослав Демченков.

Як пояснив в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура вирощування енергетичних рослин на маргінальних землях є оптимальним рішенням, яке дозволить одночасно:

✅ отримувати прибуток з малопродуктивних земель та поступово відновлювати їх родючість без додаткових витрат бюджету;

✅ заміщувати імпортний газ місцевими видами палива;

✅ створювати нові робочі місця та збільшувати надходження до бюджетів всіх рівнів;

За словами заступника Голови Держенергоефективності Юрія Шафаренка максимальний потенціал заміщення газу завдяки вирощуванню енергетичних рослин та їх використанню для виробництва енергії становить в еквіваленті до 20 млрд м3 у рік.

Зважаючи на той факт, що у 2020 р. Україна імпортувала майже 16 млрд м3 газу, питання використання енергорослин як джерела біомаси – актуальне як ніколи.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: