НОВИНИ

В Україні лишився один стабільний шлях для експорту агропродукції

03.03.2023 15:18
dunayskiy-region

В умовах гальмування росіянами інспекцій суден у межах Чорноморської зернової ініціативи та загроз односторонньої відмови рф від виконання угоди, Дунайський регіон залишається єдиним стабільним шляхом для експорту агропродукції з України та, як наслідок, важливим елементом забезпечення світової продовольчої безпеки. Про це зазначив голова української делегації у засіданні наради експертів Дунайської Комісії Дмитро Барінов, повідомляє Міністерство інфраструктури й розвитку громад та територій України, пише agronews.ua.

Відзначається, що українська сторона поінформувала учасників засідання про проведення експлуатаційного днопоглиблення в портах Дунайського регіону з метою відновлення паспортних характеристик.

«Це передбачено Конвенцією про режим судноплавства на Дунаї, яка зобов’язує придунайські держави утримувати свої ділянки в судноплавному стані для річкових і на відповідних ділянках для морських суден. Також вона зобов’язує виконувати необхідні роботи для забезпечення і поліпшення умов судноплавства», — йдеться в повідомленні.

Також Дмитро Барінов відзначив важливість залученості та координації роботи партнерів у межах започаткованого Секретаріатом ДК формату Danube Solidarity Lane for EU-Ukraine trade. Він здійснюється спільно з ініціативою Європейської Комісії «Шляхи солідарності» з метою створення нових логістичних ланцюгів через дунайські порти та пошуку шляхів збільшення ефективності існуючих.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: