НОВИНИ

В Україні ліквідовано понад 40 виробників масла

23.09.2021 15:05
51379f00e5056e961e6fabc20f50f2d7_w640

198 порушень, пов’язаних з обігом фальсифікованого вершкового масла, зафіксовано з початку 2021 р. Припинено обіг 556 кг продукту та вилучено 2,4 тонни масла. Про це повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, пише agronews.ua.

«Солодковершкове масло є продуктом, який чи не найчастіше підробляється недобросовісними виробниками. Тому Держпродспоживслужба постійно контролює молочну продукцію, яка представлена у закладах громадського харчування та торгівлі, на наявність фальсифікату. Наше завдання — щоб українські споживачі отримували якісну та безпечну продукцію», — розповіла голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Загалом з початку року проведено 9,8 тис. моніторингів діяльності суб«єктів господарювання, які здійснюють обіг солодковершкового масла, та більше ніж 2 тис. перевірок закладів торгівлі та громадського харчування на предмет виявлення фальсифікації традиційних молочних продуктів. Відібрано 871 зразок молочної продукції, серед яких за результатами лабораторних досліджень в 45 випадках виявлено жири немолочного походження.

Прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва 43 операторів ринку. На виробників оформлено 156 приписів про усунення невідповідностей, пов’язаних з впровадженням програм передумов системи управління безпечності харчових продуктів на підприємстві. На 21 посадову особу винесено постанови про порушення.

«Крім того, є випадок добровільного вилучення з продажу партій продукції на основі рисового борошна під брендом Nestlé SA, що мала невідповідність — завищений вміст кадмію для стандартів дитячого харчування. Так, компанія ТОВ «Нестле-Україна» проінформувала Держпродспоживслужбу про вилучення в січні-лютому 2021 року з обігу та зняття з продажу в торговій мережі більше 6,4 тонн (каші для дитячого харчування). Вилучена продукція утилізована відповідно до норм чинного законодавства», — зазначили  у відомстві.

Нагадаємо, що В Україні очікується чергове подорожчання хліба.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: