НОВИНИ

В Україні кукурудза нового врожаю ризикує стати менш якісною

31.05.2022 14:09
01

Хоча кукурудзи в Україні цього року посіяно менше, але господарства, де насіння було закуплено до війни, не відмовилося від цієї культури. Тому очікується, що її буде багато. Внутрішнє споживання кукурудзи в Україні дуже маленьке — 5-6 млн т. А налаштувати переробку, щоб експортувати продукцію з доданою вартістю, за три місяці не вдасться. Про це розповів комерційний директор ТОВ «Баришевська зернова компанія» Таїр Мусаєв під час онлайн-конференції «Ефективний елеватор у період воєнного стану», повідомляє «УкрАгроКонсалт», пише  agronews.ua.

«У нас залишилося 15-20 млн т кукурудзи старого врожаю, а вже за два місяці розпочнуться жнива озимих культур, і всі склади будуть заповнені. Для кукурудзи просто не залишається місця для зберігання. У фермерів буде два рішення. Перше — залишити її в полі до кращих часів, наприклад, до березня-квітня», — зазначає Таїр Мусаєв.

Він попереджає, що хоч така практика й існує, але треба враховувати, що при продажі в Європу важливим фактором є наявність у зерні афлотоксинів, що з’являються, коли кукурудза збирається невчасно, і грибок має ідеальну температуру та вологість для розвитку.

Після постачання зерна з афлотоксинами можуть початися проблеми з репутацією української кукурудзи.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: