НОВИНИ

В Україні критично зменшилася кількість основних споживачів яблук

20.01.2023 13:12
742

Сьогодні яблуко на великому опті пропонується в середньому по 8-10 грн/кг в залежності від якості, сорту та умов поставок. Темпи продажі цього року менші через зменшення купівельної спроможності та відтік основних споживачів – дітей та жінок за кордон. Такі дані наводить аналітик фруктового ринку Марія Лакеєва в огляді ринку журналу «Садівництво по-українськи», передає AgroTimes, пише agronews.ua.

«Ціни на яблуко вже знизились до минулорічного рівня, і враховуючи ситуацію в цілому, не виключаю, що ця тенденція буде зберігатись щонайменше ще кілька тижнів», – сказала вона.

За її спостереженнями, якщо порівнювати з попередніми роками, темпи збуту яблук всередині країни на порядок нижчі через зменшення купівельної спроможності населення та зниження в цілому кількості основних споживачів яблук в країні – дітей та жінок. Через воєнні дії в Україні значна їх кількість зараз знаходяться за кордоном.

Ми також повідомляли, що на ринку «Столичному» у Києві наприкінці осені та початку зими яблука продавалися від 5,5 грн/кг – найпростіше яблуко, а добірні – на рівні минулого року, від 15 грн плюс-мінус 4 грн залежно від калібру.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: