НОВИНИ

В Україні ґрунти обробляють забороненими в ЄС пестицидами

13.01.2022 17:00
oliyni-pestycydy-2

Знищення лісів, отруєння повітря транспортними викидами, дефіцит питної води у багатьох регіонах — це великі екологічні проблеми, на які держава має реагувати негайно, кажуть екологи. Особливо страждає головна водна артерія України — річка Дніпро. Про це повідомляє  5.ua, пише agronews.ua.

«У нас є проблема з пересиханням річок і проблема з забрудненням. Наприклад, річки Дніпро. Вона зарегульована, брудна і кількість питної води вже є проблемою на сьогодні. І це буде велика проблема не тільки для України, але й для Європи», — застерігає екологічний аудитор, експерт з екологічних питань Тетяна Лампіка.

Не меншу загрозу несе і хижацьке використання земельних ресурсів, додає експертка. В результаті чого збільшуються викиди СО2, деградують та отруюються ґрунти.

«В Україні використовуються ті хімікати, які заборонені в ЄС 6 років. І підтверджено, що використання їх у господарствах призводить до ракових захворювань», — наголошує Тетяна Лампіка.

У свою чергу, голова Всеукраїнської екологічної ради Тетяна Тимочко додає:
«Сільське господарство в Україні супроводжується тотальним збільшенням внесення хімічних речовин. Це хімічні засоби захисту рослин, добрива, — але насправді ми отруюємо свої ґрунти. Потім це змивається в річки. Україна зробила 100 млн тонн зерна — це означає, що ми продали родючість ґрунту і продали величезні обсяги води, яких в Україні недостатньо».

Читайте також: В системі Прозорро.Продажі відновились аукціони з продажу необробленої деревини.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: