АГРОРЕГІОНИ

В Україні громадам повертають права на оренду землі як в довоєнний час

24.11.2022 13:38
gromada-1024x688

З набуттям чинності  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель» № 2698, в питаннях оренди землі та передачі земельних ділянок Україна повертається до правил, які діяли до 24 лютого. Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Людмила Шемелинець під час ефіру на ІСTV, пише  agronews.ua.

Тепер відновлюються електронні земельні аукціони, припиняється автоматичне поновлення договорів, які скінчилися після запровадження воєнного стану.

Також за законом громадяни та юридичні особи, які набули права постійного користування землею, отримали можливість викупити такі ділянки на виплату. Закон дозволяє реєструвати ділянки в кадастрі, а це забезпечить право оренди фермерів, сприятиме запобіганню рейдерським захопленням.

«Земельні аукціони, які запрацювали, допоможуть наповнювати місцеві бюджети. Також це дасть можливість громадам відновити  своє основне джерело надходжень», – зазначила Людмила Шемелинець.

Нагадуємо, В Україні відбудеться Другий Всеукраїнський фермерський форум.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: