НОВИНИ

В Україні елеватори планують перевести з природного на скраплений газ

29.01.2022 12:38
big-harvest-group-1-28779-56558-56706

Зерносушарку елеватора «Агрофірми Дзвони» збираються перевести з природного газу на скраплений. Про це розповів керівник господарства Зеновій Максимишин.Повідомляє Elevatorist.com, пише agronews.ua.

Як зазначається, фермер побоюється, що в майбутньому можуть бути проблеми не лише з ціною, а й і з наявністю природнього газу на ринку.

«Може бути так, що вартість газу стане другорядною проблемою. Невідомо, чи буде природний газ в достатній кількості. На сьогодні вже почали підіймати питання забезпечення якоїсь альтернативи: пропан чи пелети. Зараз про це треба думати і вирішувати», — розповів Зеновій Максимишин.

Керівник і засновник «Агрофірми Дзвони» каже, що цього сезону висока вартість зерна дала господарству певний запас міцності, і компенсувала зростаючу ціну на природний газ.

«До того ж ми зібрали кукурудзу з площі 1,5 тис. га до 17 листопада, тому встигли ще до цього значного підвищення вартості газу», — розповів Зеновій Максимишин.

В «Агрофірмі Дзвони» обрали скраплений газ, і планують вже наступного сезону сушити зерно на цьому альтернативному паливі.

Читайте також: Які дії стануть серйозною підставою для конфіскації земельної ділянки



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: