ВАЖЛИВО

В Україні для аграріїв планують створити платформу «АгроДія»

20.06.2021 18:19
фермер-проверяет-зерно-пшеницы-в-по-е-74279431

Цифрову трансформацію аграрної галузі планують почати в Україні. Процес буде проходити на двох рівнях. Зокрема, для фермерів та всіх аграрних виробників створять спеціальну онлайн-платформу. Про дворівневу стратегію запровадження нововведень розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифровізації, цифрової трансформації Тарас Дзьоба. Про це повідомляє  SEEDS, пише agronews.ua.

Платформа дозволить виконувати онлайн більшість операцій (оформлення документів та ін.).

«Перший рівень покриває відносини і взаємодію держави та учасників сектора. Будь-які відносини і послуги, які виникають між фермерами, господарствами та державою, будуть мати можливість відбуватись на базі цифрової платформи, назвемо її умовно “АгроДія”. Тобто ми хочемо трансформувати сутнісно процес взаємодії держави і учасників галузі. Зробити більше, ніж просто Державний аграрний реєстр», – говорить Дзьоба.

Зазначається, що на другому етапі буде проводитись цифровізація самих аграрних виробників. Зокрема йдеться про цифрові рішення в менеджменті та управлінні земельними ресурсами.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: