ВАЖЛИВО

В Україні депутати повторно голосуватимуть за розширення системи полову

14.08.2021 10:23
zroshennya

Комітет з питань аграрної та земельної політики порекомендував прийняти Верховній Раді  на повторне голосування законопроєкт 5202 «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель». Повідомили в Мінагро, пише agronews.ua.

«Це перший важливий крок для відновлення статусу в країні зрошуваного землеробства у сталому агровиробництві, яке не залежатиме від примх природи. Запровадження інституту організації водокористувачів дасть можливість аграріям самостійно експлуатувати меліоративну мережу, залучати інвестиції в її модернізацію та розбудову», — зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

На думку міністра, наступним етапом у реформуванні водогосподарської галузі має стати створення Національного оператора з управління меліоративною інфраструктурою, якому будуть передані об’єкти державних меліоративних систем. Запровадження такої моделі дасть можливість залучати інвестиції та підвищить ефективність сільського господарства, зменшить собівартість застосування гідротехнічної меліорації земельних ділянок та дозволить уникнути ризиків припинення подачі води під час вегетаційного сезону.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: