НОВИНИ

В Україні ціни на добрива сягнули дворічного максимума

25.06.2021 08:02
4098551

Ціни на добрива сягнули максимальної дворічної позначки. Аміачна селітра вже продається по 10800-11000 грн/т, з доставкою, це рівень березня-квітня 2019 року. Активність аграріїв знижується разом із зниженням цін на зерно.  Тим не менш, в Україні зростають ціни не тільки на азотні добрива, а й на NPK. Про це повідомляє Інфоіндустрія, пише agronews.ua.

Головним чином ринок був активний за рахунок самих трейдерів, але вони, наразі, побоюються, що не зможуть закупити на осінь нові обсяги добрив, продавши дешево власні, тож, часто стримують продажі.

Карбамід з п’ятниці продається по 14500 грн/т, з доставкою, вже з 27 червня може запрацювати Дніпроазот після ремонтних робіт, цей завод чи не єдиний, що має вільні обсяги карбаміду на липень.

Після того, як в четвер на засіданні Шостого апеляційного суду м. Києва було перенесено засідання суду щодо квот на імпорт добрив на 28 липня, всі імпортні комплексні добрива подорожчали. Очікується зростаня цін на основний імпорт на липень 2021 року в розмінрі 80-85 дол. США/т. Фактично імпортні ціни підтягуються до рівня цін, що вже сформувались в Україні. Водночас вільні обсяги комплексних добрив є такой у українських виробників.

Нагадаємо, що в Україні за минулий рік збільшився обсяг внесених добрив.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: