НОВИНИ

В Україні через зниження ПДВ аграрні підприємства несуть збитки

11.04.2021 10:37
news_big_new_НДС5c936f8ae564e

Аграрні підприємства переробної галузі несуть шокуючі збитки після зниження ПДВ на деякі види аграрної сировини до 14% з 20%. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише agronews.ua.

За його словами, 8 квітня він провів зустріч з головою парламентського комітету з питань аграрної політики Миколою Сольським і представниками борошномелів, м’ясників і молочників.

«Тема вже традиційна — пільга 14% ПДВ, від якої виграли окремі вертикально інтегровані холдинги, а збитки в шокуючих обсягах отримали переробники», — написав він.

Детутат додав: «Деякі лобісти цього рішення на зустріч не прийшли й правильно зробили. Враховуючи психологічний стан представників галузей і те, що зустріч була очною, закінчиться могло по-різному».

Голова профільного комітету зазначив, що у прийнятого закону №1115, який знизив ПДВ на деякі види сільськогосподарської сировини, є два «вбивчі» наслідки — зростання цін на готову продукцію і тінізація бізнесу. Він підкреслив, що помилку потрібно терміново виправляти.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: