НОВИНИ

В Україні через воєнні дії зупинено 33 газорозподільні станції

12.03.2022 14:07
information_items_176

Станом на 11 березня в Україні зупиненими залишаються 33 газорозподільні станції, інші магістральні газопроводи функціонують в штатному режимі. Про це повідомляє пресслужба Оператора ГТС України, пише agronews.ua.

«Наразі зупиненими залишаються 33 газорозподільні станції. Є одне пошкодження магістрального газогону Краматорськ-Донецьк-Маріуполь. На території, де знаходиться пошкодження, йдуть запеклі бої, тому наразі не можливо ліквідувати аварію. Інші магістральні газопроводи функціонують в штатному режимі», – йдеться в повідомленні.

В ОГТСУ також уточнили, що фахівці компанії працюють над усуненням пошкоджень інфраструктури, але в деяких випадках відновлювальні роботи ускладнені через бойові дії.

Зокрема, співробітники ОГТСУ намагалися відремонтувати газопровід-відвід високого тиску до газорозподільної станції «Вуглегірська ТЕС» в Донецькій області, який постраждав 10 березня, але попали під обстріл, і були вимушені евакуюватися.

Як повідомлялось, вранці 11 березня внаслідок активних військових дій у Луганській області пошкоджено повітряну ділянку газогону близько ГРС «Попасна», без газу залишилось понад 20 тисяч мешканців міста та прилеглих населених пунктів.

Також через обстріли у Харківській області зупинена ГРС «Волохів Яр», подача газу здійснюється через альтернативний маршрут постачання.

За добу 10 березня ТОВ «Оператор ГТС України» протранспортувала 104,8 млн куб. м газу для потреб України.

Читайте також: Ціни на соціальні товари суттєво зросли.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: