НОВИНИ

В Україні аграрії можуть податись заявки на дві програми держпідтримки

28.08.2022 15:07

Аграрії з 1 вересня зможуть податися в Державному аграрному реєстрі на дві програми з держпідтримки: виплату на гектар землі та на дотацію за утримання корів. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, говориться у повідомленні Мінагрополітики, пише  agronews.ua.

«Розпочинаємо через ДАР дві програми підтримки. Перша — це виплата у розмірі 3100 грн на 1 га. Максимальний розмір — до 120 га. Немає обмежень, скільки гектарів є у власності громадян, це може бути і один, і два гектари. Друга програма — підтримка тих, хто тримає від 3-х до 100 корів. Виплата буде в розмірі 5300 грн на корову», — зазначив Тарас Висоцький.

За його словами, підтримку зможуть отримати в тому числі й особисті селянські господарства. Єдина і ключова умова — земельні ділянки мають бути зареєстровані, це ж стосується і корів.

«В ДАР можна вже зареєструватися, а з 1 вересня за 5 хвилин відправити заявку на ту чи іншу допомогу. Зареєструватися може будь-хто, для цього потрібно мати електронний підпис. Це необов’язково має бути юридична особа, може бути фізична особа-селянин. Жодних обмежень немає», — пояснив Тарас Висоцький.

Він також нагадав, що за неповні два тижні функціонування ДАР в ньому вже зареєструвалося понад 3 тисячі аграріїв.

Читайте також: В Україні успішно реалізується проєкт підтримки аграріїв: озвучено результати



Перегляди: 21
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: