НОВИНИ

В Україні 70% місцевих бюджетів формуються з платежів агропідприємств

26.07.2021 18:02
2019_04_08_ses_1-e1554738381913

Більшість бюджетів українських громад критично залежні від податкових надходжень від фермерів та аграрних підприємств. Як передає Укрінформ, про це під час презентації експертних рекомендацій “Як громадам управляти своєю територією в умовах ринку земель: 7 важливих кроків” повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, пише  agronews.ua.

Він нагадав про пряму залежність між успішністю фермерів і рівнем розвитку громад, на території яких ті працюють.

“Успішний розвиток фермерства й агропідприємств залежить від успішності громад. Адже від того, як розвинені сільські території, наскільки сучасною й ефективною є місцева інфраструктура, залежить, чи залишатимуться там професійні кадри, необхідні для аграрного сектору. З іншого ж боку, в сільських громадах 70-80% (іноді – навіть 90%) місцевих бюджетів формуються за рахунок платежів від аграрних підприємств”, – нагадав Висоцький.

Громади, за його словами, також зацікавлені в тому, щоб вітчизняні аграрії були успішними, покращувати ефективність господарювання, підвищували заробітну плату працівників. Відповідно — зростатимуть податкові надходження до місцевої казни.

Посадовець нагадав, що за місяць до відкриття земельного ринку землі державної власності за межами населених пунктів передали в комунальну власність громад; це значно покращило їхні фінансові та інвестиційні можливості.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: