АНАЛІТИКА

В Україні прогнозують рекордні ціни на часник

22.05.2023 10:09
01_hasnyk_gol

Китайські фермери, які вирощують часник, наразі перебувають у розпалі основного сезону збирання врожаю. Очікується, що цього року новий урожай принесе виробникам більший дохід, ніж минулого, за середньої ціни близько 6 юанів за кілограм порівняно з 2,4 юаня за кілограм раніше. Про це повідомляє Freshplaza, пише agronews.ua.

«Урожай не обійшовся без проблем. Відсоток часнику розміром 65 мм особливо низький, на рівні 5%, тоді як відсоток часнику розміром 60 мм знизився на 10% порівняно з минулим сезоном. Навпаки, часник розміром 55 мм становить 65% врожаю, а решту — 20%», — розповідає Абрам Конг з Jining Arrow International Trade.

За його словами, якість часнику цього року не така хороша, як минулого сезону, в нього відсутня одна шкірка, що може вплинути на якісне фасування для євросупермаркетів і збільшити для виробників вартість пакування в майбутньому.

Відзначається, що, незважаючи на ці проблеми, фермери досягають успіхів. За хороших погодних умов увесь часник збирають у мішки і сушать на полях, а потім відправляють для різання і продажу.

«Ми очікуємо, що новий урожай з’явиться на ринку з найвищими цінами, але потім буде рухатися повільно через високі закупівельні витрати у фермерів. Крім того, ринкова ціна може знизитися через кілька тижнів, оскільки є все ще 1,3 млн т часнику старого врожаю в холодильнику. Наразі ринок часнику старого врожаю слабкий, в той час як ринок часнику нового врожаю залишається гарячим, а спекулянти сприяють коливанням ринку», — зазначає Абрам Конг.



Перегляди: 33
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: