ВАЖЛИВО

В Україні планують зменшення пенсій: коли це буде

05.08.2022 10:26
bf13e5c7dfab51dd

У рамках проведення верифікації пенсій повністю або частково позбутися виплат можуть пенсіонери, які надали фальшиві довідки, довго перебували за кордоном або офіційно влаштувалися на роботу. Про це повідомляє Апостроф, пише agronews.ua.

Найчастіше виплати урізають через офіційне працевлаштування пенсіонера. Це пов’язано з тим, що пенсіонерам, які не працюють, автоматично двічі на рік перераховують соціальні виплати через збільшення прожиткового мінімуму або мінімальної зарплати. При цьому працевлаштованим пенсіонерам таких перерахунків не передбачається.

Крім того, є і «пенсіонери», які оформили виплати з липовими довідками, а у відділеннях Пенсійного фонду цього “не помітили”.

“Купівля “інвалідності”, довідок про стаж – це все давно відомий бізнес”, – пояснюють у відомстві.

Варто зазначити, що пенсія припиняє виплачуватись, якщо її отримувач проживає за кордоном або не отримував соцвиплати протягом пів року.

Нагадаємо, при призначенні пенсій одержувач підписує пам’ятку. У ній він зобов’язується протягом 10 днів повідомляти територіальні органи ПФУ про обставини, що впливають на зміну розміру пенсії або припинення її виплати, якими, зокрема, вважаються:

  • влаштування на роботу, звільнення з роботи, реєстрація або закриття ФОП;
  • одержання, зміна або позбавлення особливого статусу (що дає певні пільги, право на надбавки тощо);
  • зміна місця проживання (реєстрації);
  • виїзд на постійне місце проживання за кордон.

Щодо одержувачів пенсій із втрати годувальника до досягнення ними двадцяти трьох років, таким фактором є здобуття ними освіти на денній формі навчання.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: