НОВИНИ

В українських виробників кукурудзи з’явився конкурент з Австралії

08.04.2020 13:32
2316

Учені з Австралії заявили, що біопаливо на основі текіли ефективніше, ніж на кукурудзі або цукрі, з посиланням на роботу, опубліковану в журналі Journal of Cleaner Production доцента університету Сіднея Даніеля Тана, пише agronews.ua.

Агаву як джерело біопалива вирощували на Атертонском плоскогір’я. За попередніми оцінками, рослини дали більш ефективніше паливо, в порівнянні з тим, яке отримують з цукрової тростини або кукурудзи.

Згідно з результатами, біоетанол, що отримується з агави, перевершує кукурудзу і цукровий очерет по споживанню і якості води, викидів парникових газів, а також якості етанолу. Дослідження також показало, що агава може виробляти до 9900 літрів палива з гектара в рік. При цьому агава перевершує інші види культур – вони більш екологічні і споживають менше води.

«Економічний аналіз показав, що перше покоління біоетанолу не є комерційно життєздатним без державної підтримки, з огляду на недавній обвал світової ціни на нафту, – зазначив Тен. – Однак ситуація може змінитися з появою попиту на нові медичні препарати на основі етанолу – наприклад, дезінфікуючі засоби для рук».


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: