НОВИНИ

В українському сільському господарстві енерговитрати займають 40%

03.01.2019 10:18

На Міжнародному форумі біоенергетичних технологій та альтернативної енергетики в агробізнесі AgroEnergyDAY 2018, який проходив в рамках 12 Міжнародної виставки с / г техніки та обладнання ІнтерАГРО, засновник Харківського енергетичного кластера, виконавчий директор Інституту сталого розвитку Станіслав Ігнатьєв заявив, що в одній одиниці ВВП України (один долар) енерговитрати займають в середньому 47%. При цьому в сільському господарстві цей показник, як зазначив експерт, становить 40%.

«У цих 47% великий обсяг інвестицій, коштів, які ми можемо залучити, великий потенціал впровадження проектів зеленої енергетики. На це потрібно дивитися, як на можливість », – підкреслив виконавчий директор Інституту сталого розвитку.

Він зазначає, що великий відсоток електро- і теплової енергії втрачається на електростанціях і ТЕС, а ми втрачаємо рівно стільки тепла, скільки споживаємо. Ігнатьєв звертає увагу на той факт, що за словами провідних експертів однією з найбільш енерговитратних економік світу є Китай, де втрати становлять 10%, але є тенденція до зменшення до 8% так як країна активно працює в зеленій енергетиці. Для порівняння, в Німеччині показник енерговитрат в позаминулому році становив 4%, а в минулому – 3,8%.

Експерт рекомендує нам звернути більш пильну увагу на електроенергетичний потенціал біомаси, який становить близько 50 ГВт.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: