НОВИНИ

В Україні зростатиме кількість равликових ферм

10.12.2019 12:54
60b3558-ravlyk-1583-4jpg-696x414

Активний експорт равликів дає можливість прогнозувати, що кількість ферм в Україні буде зростати, як мінімум до 1,5 тис., а то і 3 тис. Про це пише AgroPortal.

Равликові ферми в Україні почали з’являтися лише кілька років тому, і зараз їх налічується понад 500 — маленьких і великих з власною переробкою та експортом за кордон.

Продають равликів українські фермери переважно в Європейський союз. Це основна можливість заробити, адже культура споживання такої продукції на внутрішньому ринку надзвичайно низька.

«Однак, вже настільки активний експорт дає можливість прогнозувати, що кількість равликових ферм в Україні буде зростати. Як мінімум до 1500, а то і 3000», — розповідає Сергій Данилейко, співзасновник фермерського господарства «Равлик 2016» та переробного підприємства «Ukrainian Snail Holding».

На глобальному ринку равликів зараз спостерігається дефіцит. Разом із тим, кількість ферм в Євросоюзі досить висока — до 3 тис., а за неофіційними даними, сягає до 10 тис. ферм в кожній країні.

«Допоки кількість равликових ферм в Україне не досягне 3 тис., сегмент не припинить своє зростання, оскільки наразі ринок ще далекий від насичення», — вважає Сергій Данилейко.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: