НОВИНИ

В Україні зростають ціни на кукурудзу нового врожаю

21.06.2020 11:04
unnamed (2)

В Україні попит на кукурудзу старого врожаю знижується і трейдери завершують закупівлі, хоча ціни в порту залишаються на високому рівні 173-174 $/т або 5500-5550 грн/т. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

Ціни на кукурудзу в Чикаго незначно виросли на тлі спекотної погоди минулого тижня у «кукурудзяному» поясі США, незважаючи на «ведмежий» звіт USDA, в якому збільшили прогноз світового виробництва кукурудзи.

Наступного тижня на Середньому Заході США та в Україні пройдуть дощі та спаде спека, що створить сприятливі умови для посівів кукурудзи.

В США кількість посівів кукурудзи, що знаходяться у доброму або відмінному стані, за тиждень зменшилася на 4% до 71% в порівнянні з 59% на цю дату в минулому році, що також підтримало ціни.

Зростанню котирувань посприяв звіт агенції IEG Vantage, в якому оцінку площ сівби кукурудзи в США знизили до 94,13 млн т акрів, що значно поступається оцінці USDА – 97 млн акрів, проте 30 червня МСГ оприлюднить уточнені дані.

Виробництво етанолу в США за тиждень виросло лише на 4 тис барелів/добу до 841 тис барелів/добу, що відповідає споживанню кукурудзи на рівні 2,1 млн т, тоді як аналітики очікували кращих показників.

Вересневі ф’ючерси на кукурудзу вчора виросли до 132,6 $/т, грудневі – до 135,7 $/т, тоді як на фізичному ринку ціни залишилися на рівні 160 $/т FOB.

Попит на кукурудзу старого врожаю з боку азійських покупців залишається низьким, ціни на поставки до В’єтнаму у липні-серпні не перевищують 182-186 $/т CFR.  

В Україні попит на кукурудзу старого врожаю знижується і трейдери завершують закупівлі, хоча ціни в порту залишаються на високому рівні 173-174 $/т або 5500-5550 грн/т.

Попри гарні травневі опади та сприятливі умови для розвитку посівів, форвардні ціни на кукурудзу нового врожаю в Україні виросли до 147-148 $/т в порту. Виробники не поспішають контрактуватися, оскільки низькі температури травня дещо затримали розвиток посівів, тому перспективи нового врожаю поки залишаються незрозумілими.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: