НОВИНИ

В Україні зростає виробництво пивоварного ячменю

03.08.2020 14:02
pyvo-yachmen

Цього тижня пивоварня «Уманьпиво» завершила збір урожаю пивоварного ячменю. Пивоварний ячмінь займає у структурі посівних площ компанії близько 1000 гектарів, розповів головний агроном підприємства Віктор Десятник. Про це повідомляє Агроперспектива, пише agronews.ua.

«Ми вирощуємо ячмінь трьох імпортних пивоварних сортів. Цьогоріч обмолотили майже 5000 тонн ячменю. І хоч погодні умови були не надто сприятливими, та врожаєм ми задоволені. Адже цього достатньо аби забезпечити потреби пивоварні». — відзначає головний агроном.

До речі, компанія «Уманьпиво» чи не єдина пивоварня України, яка вирощує пивоварний ячмінь для забезпечення власних потреб.

«Це дає нам змогу експериментувати із сортами ячменю і обирати найкращі, застосовувати їх для приготування смачного, а головне якісного і натурального пива. Ми маємо і власну солодовню, де зібране зерно перетворюється на солод», — говорить СЕО компанії «Уманьпиво» Ігор Кисіль.

Цікаво, що для бродіння пива підприємство використовує секретну расу дріжджів, яка спеціально культивована фахівцями німецького дріжджового банку «Weihenstephan». Уже протягом багатьох років ця раса дає стабільно добрий результат.

Пивоварня «Уманьпиво» — український виробник пива, сидру, квасу та лимонаду. Це одна з найстаріших пивоварень України, заснована у 1878 році. Підприємство випускає натуральне чисте пиво згідно Баварського закону про чистоту пива 1516 року (у складі вода, солод і хміль) та не використовує у виробництві жодних замінників солоду.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: