НОВИНИ

В Україні зростає ціна на продовольчу пшеницю

23.03.2020 07:32
article70138

Через попит переробних підприємств ціни на продовольчу пшеницю зросли в середньому на 50 грн/тонну. Про це повідомляє пресслужба G.R. Agro.

«З початку тижня на ринку переважало зростання гривневих цін попиту з боку переробних підприємств. Даний факт був обумовлений, в першу чергу девальвацією національної валюти, яка надавала істотну підтримку внутрішнім цінам. Так, з початку тижня ціни попиту на продовольчу пшеницю зросли в середньому на 50 грн/тонну», — йдеться в повідомленні.

Таким чином діапазон цін попиту варіюється в діапазоні 5−5,7 тис. грн/тонну, в залежності від регіону.

«Максимальні ціни закупівель були характерні для підприємств, які були зацікавлені в термінових закупівлях великотоннажних партій», — додають в G.R. Agro.

Ціни попиту в портах підвищували найчастіше торгівельні компанії, пов’язані зобов’язаннями за раніше укладеними контрактами. Офіційно озвучені ціни попиту в портах досягали 5,6−5,7 тис. грн/тонну.

«Аграрії, як правило, продовжували стримувати продажі на тлі зростаючого ринку. При цьому, деякі з них готові були здійснювати продаж переважно керуючись необхідністю поповнення оборотних коштів», — підкреслюють експерти.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: