НОВИНИ

В Україні зросли ціни на овочі та фрукти

24.03.2021 07:39
Foto-golovne.-Dzherelo-vidomosti-ua-e1520837384225

В Україні овочі та фрукти дорожчають, пропозиція знижується. Аналітики провели аналіз ринку. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

В овочевому сегменті України за тиждень подорожчали тепличні овочі. Підвищилися ціни на савойську і брюссельську капусти. Майже в два рази підскочила ціна на цибулю-порей. Ціна продажу часнику і імбиру також підвищилася. Ціни на редис продовжили знижуватися, досягнувши піку в 15 гривень, але до кінця тижня продажі велися вже в діапазоні 30-40 грн. Подешевшала молода білокачанна капуста.

У сегменті зелені ціни переважно знижувалися. Подорожчали лише руколла і салат. З’явився в продажу базилік, правда коштує він поки не дешево.

У фруктовому сегменті другий тиждень поспіль ростуть ціни на апельсини та мандарини. Подешевшав виноград з Молдови, груші і садова суниця, пропозиція якої продовжує збільшуватися. Проводжають дешевшати яблука сорту «Гала», знизилися ціни також на сорти «Декоста», «Муцу» і «Симеренко». Подорожчали «Лігол» і «Голден».

Стали дешевшати горіхи в частині мінімальних цін. Так знизилася ціна продажу фундука, фісташки і мигдалю. Печериці ж подорожчали.

Нагадаємо, чи варто в Україні вирощувати екзотичні фрукти та овочі.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: