НОВИНИ

В Україні зросли ціни на гриби

15.10.2019 11:49
gribi.w575

Їх важко знайти і в лісі, і в продажу на базарі. Настання сезону на гриби не збило цін на цей продукт на українських ринках. Це пояснюють малосприятливою погодою для лісних врожаїв цьогоріч, пише ТСН.

Яремчанський базар у розпалі, але свіжі гриби тільки у двох жіночок. “Якби ще один дощ пішов, то були б. Поки що в лісі сухо”, – кажуть місцеві.

Пані Ірина до лісу ходить щодня, звикла збирати білі мішками, але цього року кілька штук – уже удача. Відтак ціни підскочили цього року майже вдвічі. “Інфляція наш гриб ніколи не чіпала. У нас була стабільність з грибом буквально останні 8 років”, – однозначно пов’язують це з неврожаєм місцеві продавці.

На Сумщині під Ворожбою у молодому сосняку – аншлаг грибників. Після дощів та кількох теплих ночей повипиналися маслючки. За два дні прогнозують справжній грибний бум: “Уже сезон розпочався”. Білих грибів не видно навіть на звичних місцях продажу. Бабця Галя показує все, що дід уранці назбирав – маленькі маслята.

Місцеві грибники можуть зазвичай вторгувати 10 тисяч гривень за сезон. Білі гриби – це своєрідна боровеньківська валюта, їх вимінюють на коньяк та інші товари. Тепер у кошику чотири гриби – за ними пані Надія ходила два дні.

На ринку свіжі, фасовані гриби , але китайські – по 50 грн за 100 грам. Продавці одразу попереджають: “Цього року гриб не вродив, буде дорого”.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: