НОВИНИ

В Україні зросло виробництво овочів

25.02.2019 07:00


Протягом минулого року Україна значно збільшила виробництво овочів салатної групи, солодкого перцю, кабачків та гарбузів. Про це розповіла Ольга Морозова, експерт-аналітик “УкрАгроКонсалт”, пише superagronom.com.

Водночас сталу тенденцію до виробництва демонструють овочі “борщового набору”, огірки, томати та ріпчаста цибуля.

За підсумками минулого року структура виробництва овочевих культур залишилась практично незмінною. Її основу складають томати — близько 24-25%, капуста — 17-18%, огірки — 10-11% та ріпчаста цибуля — 9-11%. Практично незмінною залишилась і структура посівних площ під овочевими культурами.

При цьому, перспективним напрямком є вирощування нішевих експортно-орієнтованих культур, наприклад спаржі. Однак поки обсяги її виробництва залишаються незначними — близько 1 тис. тонн.

Загалом у 2018 році вітчизняним овочівникам вдалось зібрати 9,43 млн тонн овочів, що на 133,5 тис. тонн перевершує показник 2017 року та двох попередніх сезонів.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: