НОВИНИ

В Україні зросло споживання рибних продуктів вітчизняного виробництва

30.07.2020 07:32
domashnie-konservy-iz-skumbrii-v-multivarke

За даними Державної служби статистики України, протягом січня-червня 2020 року в нашій державі вироблено 965,4 т риби солоної (крім оселедців). Це на 20,4 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє Держрибагенство, пише agronews.ua.

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 905,4 т (+50,9%);

– лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 294,3 т (+21,6%);

– риба сушена і в’ялена – 2 023 т (+10,2%);

– готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 176 т (+8,9%);

– продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 478 т (+8,3%);

– риба в’ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 4 562 т (+6,5%);

– продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 6 808 т (+5,7%).

Крім того, від початку року в Україні вироблено:

– готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 5 125 т;

– риба морська заморожена нерозібрана – 3 771 т;

– риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) –1 665 т;

– оселедці солоні – 1 574 т;

– філе рибне та м‛ясо риби інше, свіжі чи охолоджені (включаючи плавці акул), перероблене або неперероблене на фарш – 1 109 т;

– ікра інших риб – 971,2 тонн;

– продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 342,1 т.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: