НОВИНИ

В Україні зросла ціна на кукурудзу

24.09.2020 08:02
bege

З початку поточного тижня в глибоководних портах України продовжується підвищення цін на кукурудзу нового врожаю, при цьому темпи зростання цін різко посилилися. Про це повідомляє АПК-інформ, пише agronews.ua.

«Підтримку цінам на кукурудзу надає подальше зниження потенціалу її виробництва в Україні і зміцнення ф’ючерсів на тлі зниження експертами USDA прогнозів світового виробництва зернової (перш за все за рахунок США, ЄС і України). Однак, багато учасників ринку очікували куди більш вагомого зниження оцінок. Також зростанню цін сприяє високий інтерес китайських імпортерів до закупівель кукурудзи, в тому числі української», – прокоментувала ситуацію керівник відділу локальних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танская.

Так, якщо за підсумками минулого тижня зростання цін на кукурудзу врожаю-2020 у глибоководних портах України склало 150-250 грн / т, то тільки за перші два дні поточного тижня ціни попиту підвищилися в середньому ще на 300 грн / т і станом на початок дня 23 вересня в основному озвучувалися в межах 5900-6200 грн / т СРТ-порт.

«Деяким фактором тиску виступило підвищення в звіті USDA прогнозів світового експорту за рахунок США (до 58 млн тонн) і Бразилії (до 39 млн тонн). При цьому експортний потенціал був знижений для ЄС (до 2,7 млн ​​тонн) і Росії (до 3,9 млн тонн), що відкриває певні перспективи для України з прогнозом експорту в 32,5 млн тонн, який проте, на думку ряду експертів , завищений. Так, аналітики ІА «АПК-Інформ» оцінюють даний показник на рівні 28,5 млн тонн», – підкреслила А. Танская.


Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: