НОВИНИ

В Україні зросла площа промислових вишневих садів

13.10.2020 13:32
mmkx2g-v5u4lm2ittguuxdfzaruoq4fgpalyzdl

В Україні закладено 3 нових промислових вишневих садка: на Закарпатті, в Харківській та Вінницькій областях, розповів Анатолій Богдан, директор “Інсолар-Холод”, компанії, що займається проєктуванням, постачанням і монтажем устаткування для зберігання овочів і фруктів. Про це повідомляє Seeds, пише agronews.ua.

Нові вишневі садки мають площу приблизно 40 га кожен. Але попри нові насадження, загальна площа промислових садів вишні в Україні все ще незначна.

“Як і грушевих, таких садів зовсім мало. Деякі садівники продовжують закладку молодих вишневих садів”, – каже експерт.

Нагадаємо, 2020 рік також виявився мабуть, найгіршим для виноградарства та виноробства в Україні. Цьому не сприяла ані погодні умови, ані інші фактори.Зокрема через карантин на Закарпатті скасували багато фестивалів, де більшість з приватних виноробів збуває свою продукцію.

У виноробній компанії “Шато Чизай”, що у м. Берегово на Закарпатті, також кажуть, що цьогорічний сезон для виноробів — один з найгірших років за останні десятиліття. Виною – пізні різкі морози, які вдарили у квітні вже під час розвитку кущів. А влітку виноградні кущі постраждали через холод і вологу.

Читайте також: на Вінниччині фермер виростив найбільшу у світі колекцію сортів шовковиці з усіх континентів.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: