НОВИНИ

В Україні зріс попит на продукти бджільництва

09.04.2021 17:32
d22937e896ece1dee6bcbc6af75a385d

На фоні загострення пандемії Covid-19 та введення, вже втретє, карантинних заходів, в Україні спостерігається значне зростання попиту на продукти бджільництва — насамперед, це пилок, перга та прополіс, а також настоянки (на бджолиному підморі, на восковій молі, тощо). Про це повідомляє пресслужба Бджоло-Садиби “Знатний Мед”, пише agronews.ua.

“Продукти бджільництва українці вживали і раніше, адже це природні біо-стимулятори захисних сил людського організму. Але купували в невеликій кількості, як доповнення до основного продукту — меду. Сьогодні споживачі звернулися до віками перевірених засобів зміцнення імунітету. Прополіс, пергу, пилок, забрус та інші продукти замовляють набагато частіше і більше, причому, це окремі покупки. Попит на продукти бджільництва зріс приблизно у 2,5 рази. Бували місяці, коли продажі були вищі, ніж по меду, чого раніше ніколи не було ”, – розповідає Валерій Курейко, співзасновник Бджоло-Садиби “Знатний Мед”.

Вартість багатьох продуктів бджільництва (особливо таких як перга, прополіс, маточне молочко) вища, ніж меду, тому на пасіці середніх розмірів продажі цих продуктів можуть приносити непоганий дохід і досягати частки 40% у загальному обсязі продажів за рік.

За інформацією експерта, зростає інтерес і з боку закордонних партнерів, які активно вивчають можливості імпорту української продукції бджільництва — наприклад, до Литви, Польщі, Туреччини, Ізраїлю.

“Звичайно, продукти бджільництва, не є лікарськими чи антивірусними засобами самі по собі. В той же час, вони є природними і не шкодять організму, людина з хорошим імунітетом менше ризикує захворіти, а хвора – може швидше подолати хворобу”, – вважає Курейко.

Варто зазначити, що дані по обсягам виробництва продуктів бджільництва в Україні відсутні. Але зрозуміло, що частка продуктів бджільництва у загальному обсязі виробництва медової продукції доволі невелика. В той же час, їх збір та обробка потребують ретельного підходу та постійної уваги.

Нагадаємо, що майстриня з Ніжина створила корисний шоколад на меду.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: