НОВИНИ

В Україні знизились закупівельні ціни на сою

14.06.2020 07:01
shutterstock_183212168

Ціни на сою в Україні за підсумками першого тижня червня просіли на 7% у порівнянні із даними за останній тиждень травня. Такі дані оприлюднив Директорат розвитку аграрного сектору Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України , пише agronews.ua.

Згідно із міністерським звітом, середня закупівельна ціна на сою в Україні зараз становить 9 652 грн/т (тут і надалі усі ціни наводяться без ПДВ). Розрахунок показує, протягом початку червня середня ціна впала приблизно на 700 грн за 1 тону.

При цьому, якщо рівень цін кінця травня був на 13% вище показників минулого року на ці дати, то зараз різниця зменшилась і становить 9%.

Зазначимо, що найбільшу ціну на сою – 12700 грн/тона – зараз мають аграрії Кіровоградщини.  Це на 40% більше, ніж давали за цю культуру рік тому.

Найнижча ціну за сою у 7600 грн/тона в Україні стабільно пропонують на Рівненщині. Цей рівень нижче показників минулого року на 14%. Ситуація виглядає дещо парадоксально, адже експорти українського ринку сої заявляють, що зараз Україна відчуває дефіцит культури, та вперше за два десятиріччя років розпочала її імпорт.

Нагадаємо, названо ТОП-3 імпортерів української кукурудзи.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: