НОВИНИ

В Україні знизили «зелені» тарифи для сонячної та вітрової енергетики

14.12.2020 12:02
_energetika_650x410

У черговому номері збірника нормативно-правових актів парламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України» №50 від 11 грудня 2020 року опубліковано ряд законів і постанов, прийнятих під час третьої та четвертої сесій Верховної Ради дев’ятого скликання. Зокрема, закони, якми регулюється ціноутворення на ринку альтернативної енергетики. Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України, пише agronews.ua.

Зокрема, у віснику опубліковано закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії».

Згідно опублікованого закону зменшуються розміри «зелених» тарифів для об’єктів введених в експлуатацію сонячної та вітрової енергетики шляхом встановлення понижуючих коефіцієнтів.

Також надаються державні гарантії стосовно незмінності законодавства для виробників за «зеленим» тарифом; надається можливість участі в аукціонах сонячних електростанцій, які розміщуються на дахах/фасадах будівель та капітальних споруд.

Закон набрав чинності 1 серпня 2020 року.

Також опубліковано закон «Про внесення змін до Закону України “Про ринок електричної енергії” щодо врегулювання проблемних питань на ринку електричної енергії», яким встановлено, що електрична енергія, яка купується споживачами у постачальника універсальних послуг для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку та витрачається на технічні цілі та освітлення дворів, східців і номерних знаків, оплачується за цінами, за якими постачальник універсальних послуг здійснює постачання електричної енергії населенню.

Закон набрав чинності 17 жовтня 2020 року;


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: