АНАЛІТИКА

В Україні знижується ціна на соняшникову олію

04.11.2020 08:32
369876_1 (1)

Ціни на рослинні олії продовжують опускатися під тиском тривалого зниження нафтових котирувань, невизначеності з виборами у США та розвитком світової економіки в умовах пандемії. Про це повідомляють аналітики електронної зернової баржі ГрейнТрейд, пише agronews.ua.

Ціни на українську соняшникову олію залишаються на рівні 960-1020 $/т, оскільки покупці стримують продажі. При цьому продавці підвищують ціни, оскільки сировина залишається дорогою внаслідок обмеженої пропозиції з боку фермерів.

Посилення карантинних заходів в деяких європейських країнах може скоротити попит на нафту до 2 млн барелів/добу. При цьому Лівія вже збільшила видобуток нафти до 800 тис барелів/добу, а на початку 2021 р. він виросте, за прогнозами Лівійської національної нафтової корпорації (NOC), до 1,3 млн барелів/добу.

Світ очікує підсумків виборів Президента США, які пройдуть 3 листопада. Перемога демократа Джо Байдена може посилити тиск на ринок нафти, оскільки він обіцяє зняти санкції з Ірану, що збільшить поставки нафти на світовий ринок на 1,5-2 млн барелів/добу.

За оприлюдненими у п’ятницю даними американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, кількість працюючих нафтовидобувних установок у США збільшується шостий тиждень поспіль, і минулого тижня виросла на 10 до 211 установки.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: