НОВИНИ

В Україні знижується експорт молочних продуктів

29.07.2020 13:10
1437409163_1

Україна за січень-червень 2020 року експортувала молочної продукції на $ 116,2 млн, що майже на чверть поступається торішньому аналогічному показнику. Про це повідомив аналітичний відділ Асоціації виробників молока, пише agronews.ua.

Відзначається, що найбільше скорочено відвантаження на зовнішні ринки українського згущеного молока, вершків (на 36%) і вершкового масла (на 43%). Крім того, молока і згущених вершків продали за кордон менше на 22,8%, молочнокислих виробів – на 22,3%, сирів – на 17%. При цьому нарощування на загальному негативному фоні показала лише молочна сироватка (+ 0,3%), дещо більший приріст дало морозиво – 6,1%. Найбільше зріс експорт казеїну (14,2%).

«Найбільше нашого масла купують Азербайджан, Молдова, Грузія, Казахстан і Вірменія. Що ж стосується сухого і згущеного молока, то до того самого переліку додається ще Ізраїль – і все », – уточнили в АПМ.

При цьому, за їхніми даними, надзвичайно швидкими темпами зростає імпорт молочних продуктів в Україну: за звітний період його приріст склав 160%, до $ 140 млн. Через це негативне торгове сальдо зросло більш ніж на $ 24 млн.

На думку аналітиків, високі показники імпортованих товарів стали можливими через те, що внаслідок карантинних заходів була зменшена ввізне мито, а ось експортні квоти для українських виробників влада не переглянула. Саме тому кількість експортованих товарів в інші держави зменшується.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: