НОВИНИ

В Україні знову подорожчали тепличні томати

08.12.2019 09:09
84d5a82d1b9f224fd0b4d6c2febb8e48

На поточному тижні в Україні знову подорожчали тепличні томати, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Подальше подорожчання даної продукції, насамперед, зумовлено відходом з ринку неякісного місцевого томату. Таким чином, на поточному тижні основна пропозиція на ринку становила імпортна продукція, яка завозилася з Туреччини.

В той же час продажі томатів йшли досить активно, і продавці отримали можливість і далі підвищувати відпускні ціни. Так, на даний момент реалізація імпортних томатів ведеться за ціною 30-36 грн/кг($1,26-1,51/кг), що в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Стрімке зростання цін галузеві експерти також пов’язують з тим фактом, що практично всі вітчизняні комбінати завершили сезон реалізації тепличного томату. Також, попит на томати постійно зростає, і на даний момент компенсувати брак місцевої продукції за рахунок імпортних помідорів поки не вдається.

При цьому варто додати, що, незважаючи на подорожчання, сьогодні імпортні томати в Україні коштують у середньому на 11% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Що стосується найближчих перспектив розвитку ситуації, то більшість учасників ринку не виключають можливості подальшого зростання цін у даному сегменті як мінімум до того моменту, коли кількість пропозицій продукції зможе повністю задовольнити попит в даному сегменті.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: